- Bakailaoa: kilo 1, gezatuta esan bezala, ezkata eta hezurrik gabe.
- 6 pipermorro berde
- 3 pipermorro gorri
- (Horien ordez pikillo-piperrak jar daitezke eta orduan zortzi gorri eta lau berde erabiliko * ditugu).
- 4 baratxuri-atal.
- Oliba-olioa:1/2 litro.
Olioa su motelean ipini, baratxuri zatiak erantsi eta kolore piskat hartzen hasi dirnean piper-tirak bota. Gutxienez ordu erdia igarotzean bakailao tajadak azala gorantz begira jarri eta dena batera egosten utzi bost minutu gehiago.
Atera dena oliotik eta ongi xukatu; olioa jarri sutan berriz eta oraingo honetan nahiko bero. Ketan hasten denean bakailao tajadak bertan sartu moentu batean, justu kanpoaldea arin-arin gorritzeko adina.
Bakailao tajadak zerbitu piperrak tiratan lagun dituela.