Bakailao frijitua piperrekin

Bakailao frijitua piperrekin
  • Bakailaoa: kilo 1, gezatuta esan bezala, ezkata eta hezurrik gabe.
  • 6 pipermorro berde
  • 3 pipermorro gorri
  • (Horien ordez pikillo-piperrak jar daitezke eta orduan zortzi gorri eta lau berde erabiliko * ditugu).
  • 4 baratxuri-atal.
  • Oliba-olioa:1/2 litro.
Piperrak behar adina erre justu azala kendu eta tira zabaletan zatitzeko moduan (poteko pikillo-piperrak erabiliko balira operazioaren lehen partea ez da beharrezkoa).

Olioa su motelean ipini, baratxuri zatiak erantsi eta kolore piskat hartzen hasi dirnean piper-tirak bota. Gutxienez ordu erdia igarotzean bakailao tajadak azala gorantz begira jarri eta dena batera egosten utzi bost minutu gehiago.

Atera dena oliotik eta ongi xukatu; olioa jarri sutan berriz eta oraingo honetan nahiko bero. Ketan hasten denean bakailao tajadak bertan sartu moentu batean, justu kanpoaldea arin-arin gorritzeko adina.

Bakailao tajadak zerbitu piperrak tiratan lagun dituela.